AREAAL PROMINENT BREIDT UIT: RED HARVEST EN J.A.M. VAN MARREWIJK SLUITEN AAN

Tomatenkwekerij Red Harvest en Tuinbouwbedrijf J.A.M. van Marrewijk worden per 1 januari 2017 lid van telersvereniging Prominent. Door toetreding van deze twee nieuwe leden komt het totale areaal voor Prominent op ruim 360 hectare. Deze bundeling van activiteiten betekent voor Prominent een toename in het afzetvolume van 17% en een forse uitbreiding van de verpakkings- en sorteeractiviteiten.

Tomatenkwekerij Red Harvest heeft twee teeltlocaties in het Westland en een in Noord-Holland. Op een gezamenlijke teeltoppervlakte van 41 hectare, waarvan 15 hectare belicht, wordt een breed assortiment smaaktomaten geteeld. In Dinteloord teelt Jan van Marrewijk op 12,5 hectare waarvan 5,5 hectare belicht, tros- en vleestomaten. Hij is een specialist in dit laatste segment. Beide telers hadden al een zeer nauwe samenwerking via hun verpakkingsbedrijf Pack & Co en verkooporganisatie The Tomato Company in Maasland. De verkoop en marketing van de nieuwe leden, zal vanaf 1 januari verlopen via DOOR Partners B.V., de verkoopdochter van coöperatie DOOR U.A.

Terugkeer naar Prominent
Jaap Noordam van Red Harvest keert door zijn lidmaatschap weer terug op het oude nest. Van 1996 tot 2007 was hij ook al lid van Prominent. Als redenen om weer terug te gaan naar Prominent noemt Jaap: “Als onderdeel van het grotere geheel, heb je een betere marktpositie en dat werkt in ons voordeel. Daarnaast zijn we met onze smaaktomaten een mooie aanvulling op het bestaande assortiment van Prominent. Een win-win situatie dus.”

Toekomst
Toetreding van deze leden betekent voor Prominent niet alleen een uitbreiding van het assortiment met tros-, losse en vleestomaten, maar ook krachtenbundeling in de markt en kostenbeheersing van de sorteer- en verpakkingsactiviteiten. Zowel Prominent als Red Harvest en Van Marrewijk voorzien een grootse efficiëncyslag door de samenvoeging en zien de samenwerking vol vertrouwen tegemoet.

(Bron: http://www.prominent-tomatoes.nl/nl/nieuws/areaal-prominent-breidt-uit-red-harvest-en-j.a.m-van-marrewijk-sluiten-aan/)