Tradiro opent een nieuw werving en selectiekantoor in Hongarije

25-11-2016, Vlaardingen - Recentelijk viel in diverse nationale en regionale kranten te lezen dat het werven van kwalitatief goede Poolse werknemers in 2016 problemen heeft opgeleverd. Tradiro herkent deze huidige ontwikkeling. Als reactie hebben zij vorige maand een nieuw werving en selectiekantoor geopend in het Hongaarse Nyíregyháza. Nyíregyháza is een stad met de hoogste werkeloosheid van heel Hongarije. “Er zijn veel jonge mensen op zoek naar werk, dat maakt deze stad uiterst geschikt voor ons werving en selectiekantoor.” Aldus Peet Grootscholten, bedrijfsleider van Tradiro.

Het kantoor TRC Hungary, wat staat voor Tradiro Recruitment Company Hungary, wordt geleid door Kira Nöprick. Kira woont al jaren in Nyíregyháza en weet wat er speelt in de stad. “Er is niet veel werk voor jongeren en dit zorgt voor een uitzichtloze situatie”. In het verleden heeft zijzelf in het buitenland gewerkt, en dit als een leuke leerzame tijd ervaren. Kira kan door haar enthousiasme en ervaring de werkzoekende mensen op de juiste manier informeren.

Kira vertelt: “Werken in Nederland is een unieke kans voor de werkzoekende uit Nyíregyháza. Tradiro heeft een goed netwerk en uitstekende faciliteiten om voor deze mensen werk en huisvesting te verzorgen.” Daarnaast verteld ze “Hongaren willen graag hard werken en zijn bereid om daarvoor naar Nederland te komen.” Dit blijkt wel uit het feit dat er in Nyíregyháza met enthousiasme is gereageerd op de komst van TRC Hungary. Op het kantoor stromen inmiddels de aanmeldingen van werkzoekende binnen.